Углянська громада

Закарпатська область, Тячівський район

8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2024 09:42
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Сьогодні вшановуємо подвиг мільйонів людей, які у Другій світовій війні боролися проти нацистської навали та принесли світові довгоочікувану Перемогу.

29 травня минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні. Ми приєдналися до європейської традиції святкування перемоги над нацизмом і цьогоріч це свято вперше відзначаємо саме в той день, коли Німеччина офіційно капітулювала.

У роки Другої світової українці були розкидані по різних державах, але кожний з них боровся за свою Україну, зараз українці рішуче захищають спільну країну, рідну землю, даючи гідну відсіч російським загарбникам. Запеклий спротив агресору знов демонструє прагнення нашого народу до свободи, незалежності та європейських цінностей.

8 травня, в День пам’яті та перемоги, Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом, а також пам’ять мирних цивільних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, дітей війни, примусових робітників.

Вічна слава усім полеглим Героям!

Пам’ятаємо і ніколи не забудемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь