Углянська громада

Закарпатська область, Тячівський район

Щодо участі в семінарі в м. Свалява

Дата: 30.10.2023 09:45
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

У Закарпатському навчально-науковому інституті Західноукраїнського національного університету (м.Свалява) 26-27 жовтня 2023 року проходили навчання для посадових осіб місцевого самоврядування та представників територіальних громад Закарпатської, Київської, Херсонської областей за загального типовою програмою підвищення кваліфікації «Запобігання і протидія гендерно зумовленому, зокрема домашньому, насильству».
З Углянської громади семінар відвідала секретар ради Надія Візічканич.
Навчання проводили тренери Національного тренінгового центру з протидії гендерно зумовленому насильству, що був започаткований за ініціативи UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, у тісній співпраці з Вищою школою публічного управління,  Національним агентством України з питань державної служби.
Семінар розпочався із вітального слова директорки інституту, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри менеджменту та публічного управління Західноукраїнського національного університету Едіти Грабар:
«Підвищити рівень обізнаності державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування щодо запобігання, виявлення, реагування і протидії домашньому насильству та формування умінь із застосування  підходів щодо відповідного реагування на випадки домашнього насильства - ось головна мета сьогоднішнього заходу.
Сфера протидії домашньому насильству залишається особливо важливою під час війни та стане не менш актуальною по ії завершенню.
Посадові особи місцевого самоврядування, держслужбовці, інтелегенція повинні  активно і разом протидіяти насильству, формувати свідоме й толерантне суспільство, де мають поважати та цінувати особистість, незалежно від її гендерної ідентичності.
І в нас для цього є сила і повноваження, які нам надають ратифіковані Україною міжнародні правові акти та національне законодавство.
Закарпатський навчально-науковий інститут Західноукраїнського національного університету ваш надійний та компетентний партнер у цій важливій роботі!».
З побажаннями  плідної дискусії, цікавих думок і налагодження контактів для вироблення спільних рішень до учасників програми підвищення кваліфікації звернулися керівник Національного тренінгового центру з протидії гендерно зумовленому насильству Наталія Щербак та регіональна представниця в Одеській області Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Людмила Акімова.
Протягом двох днів  було розглянуто низку важливих тем, зокрема, основні поняття та гендерні стереотипи, визначення поняття гендерно зумовленого та домашнього насильства, їхні форми. Учасники здійснили огляд європейського та національного законодавства з питань запобігання та протидії насильству за ознакою статі та домашнього насильства. Також розглянуто особливості здійснення міжвідомчої взаємодії та забезпечення координації діяльності різних суб’єктів на центральному, регіональному і місцевому рівнях. Особлива увага приділяється наданню допомоги постраждалим та конфіденційності, як важливій її складовій.
Семінар став значним кроком для забезпечення доступу фахівців місцевої влади Закарпатської області до якісного стандартизованого навчання з питань протидії гендерно зумовленому насильству.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь