Углянська громада

Закарпатська область, Тячівський район

Привітання з Днем Соборності України та 77-ї річниці утворення Закарпатської області у складі України

Дата: 22.01.2023 09:00
Кількість переглядів: 163

Фото без опису

Щороку 22 січня весь український народ iз вдячністю згадує тих героїв, якi боролися за об’єднання усiх нацiонально-демократичних сил українства, хто словом i ділом намагався вiдродити незалежну Соборну Українську державу. Ідея всеукраїнської єдності формувалася ще з часiв Київської Русi, Галицько-Волинської держави, Запорізької Січі, Визвольної вiйни пiд проводом Богдана Хмельницького. Від того часу минуло багато років, коли нарешті Україна змогла об’єднатися.

22 сiчня 1919 року на Софіївській площi, бiля пам’ятника гетьману Богдану Хмельницькому, у присутностi десяткiв тисяч киян лiдери УНР  і повноважна делегація ЗУНР заявили про свiй непохитний намiр збудувати єдину соборну Українську державу.

Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України, і відзначають його з 1999 року.

Історія показала, що українці здатні боротися та досягати поставлених цілей. Наша мета – зберегти соборність і незалежність Батьківщини, попри негаразди та виклики сьогодення.

З нагоди Дня Соборності України сердечно бажаємо вам, шановні громадяни, міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України! Нехай віра в демократичну, соборну й незалежну країну надихає нас на нові звершення!

 

Слава Україні! Героям слава!

 

З повагою,

колектив Углянської сільської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь