Углянська громада

Закарпатська область, Тячівський район

З Днем Конституції України!

Дата: 28.06.2022 13:15
Кількість переглядів: 943

 Фото без опису

Сьогодні 28 червня українці відзначають державне свято – День Конституції України.

28 червня — дата історичного голосування — єдине державне свято в Україні, яке закріплене в самій Конституції. А весь чинний Основний Закон складається з 15 розділів і 161 статті.

 «Є Конституція!». Такими словами голова Верховної Ради Олександр Мороз оголосив результати голосування. Основний Закон набрав чинності з дня ухвалення. «Батьком» Конституції України вважається нардеп Михайло Сирота, який очолював Тимчасову спеціальну комісію з доопрацювання проєкту.

Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Також ухвалення Конституції було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

З усіх пострадянських республік Україна ухвалила Конституцію останньою. А Венеціанська комісія 1996 року визнала її однією з найдемократичніших у Європі. За допомогою Конституції кожен президент України складає присягу на вірність народу, поклавши руку на неї й Пересопницьке Євангеліє. Ухвалена Конституція діє і нині. Але з моменту створення вона змінювалась кілька разів.

 

В свою чергу, хочемо привітати жителів нашої громади з цим святом.  Згадуючи весь шлях, що наша країна пройшла до визнання наших прав та свобод можна усвідомити нашу незламність. Зараз, знову проходячи становлення, ми знаємо, що нас чекає перемога та розквіт нашої Батьківщини. Конституція України наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров’я, честі й гідності, недоторканності та безпеки. Нехай ці демократичні засади стануть реаліями сьогодення для кожного українця.

Від щирого серця бажаємо успіхів та плідної праці на благо українського народу. Бажаємо всім нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої держави!

 

З повагою, колектив Углянської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь